Stop Worm

Stop Worm Ongediertebestrijdingen
http://www.stopworm.net/nl/
Rue des Bas Prés 58, 5000 Namen, Belgie
0473/70.10.79
0483 13 75 43
BE 0657.213.107


Houtworm, een geduchte vijand


U staat er zeker niet bij stil, maar de larven van enkele onschuldig uitziende kevertjes zoals de kleine houtwormkever of klopkever, de grote houtwormkever en de huisboktor zijn zeer geduchte vijanden van uw woning. Deze kevers leggen hun eitjes bij dood hout ? maar dat kan bv. uw nieuwe niet-behandelde dakbalken zijn en de larven die uit deze eitjes komen doen zich tussen de 2 en de 10 jaar (!!) tegoed aan het hout binnenin die balken ! We noemen die larven houtworm. Het hout van dakbalken, maar ook van onbehandelde houten ramen, deuren, trappen, vloeren, meubeltjes, ? Onbehandeld, of lang lang niet meer behandeld.


Houtworm eet 2 tot 10 jaar voor hij verpopt tot kever

Zelf zult u deze veelvraten niet opmerken. Ze maken amper geluid, en verblijven binnenin het hout. Ze komen ook niet naar buiten, totdat ze zich na 2 tot 10 jaar afhankelijk van de soort houtworm weer verpoppen tot kever. Dan maken ze een uitvlieggaatje van 1mm tot 1cm groot, afhankelijk van de kever, en duwen ze wat houtstof naar buiten. Ze worden nu zichtbaar, maar gaan weg en de schade is al gebeurd ! Dat is uiteraard een ramp voor uw woning!


Houtworm laten diagnosticeren door een deskundige

Nochtans zou een geoefend oog ze wel eerder hebben kunnen opmerken. Het is dus zeker aan te raden indien u iets vreemds merkt aan het houtwerk in huis om er een expert bij te halen. Iemand die hier ervaring mee heeft, en die ook de gepaste bestrijding kan voorstellen want iedere houtworm wordt ook nog niet op dezelfde wijze bestreden.


Hout tegen houtworm behandelen

Zelf bestrijden is ook niet echt een optie. De huisboktor en de grote houtwormkever worden bestreden door een insecticide onder druk via injectoren in de kern van het hout te spuiten, maar ook het pulveriseren van een insecticide tegen de kleine houtwormkever laat u beter aan een deskundige over. Zij hebben de juiste insecticide en het juiste materiaal om dat efficiënt te doen.


Preventief behandelen tegen houtworm

Heeft preventie behandelen tegen houtworm zin? Ja zeker, houtwerk dat werd behandeld met verstuiving blijft gegarandeerd meer dan 15 jaar vrij van houtetende insecten, bij een behandeling onder druk meer dan 30 jaar! Het heeft weldegelijk zin om bijvoorbeeld bij het renoveren van een oudere woning het houtwerk preventief te behandelen, zeker houtwerk dat vervolgens achter isolatieplaten of binnenwanden verdwijnt.


Jarenlange garantie na behandeling tegen houtworm

Het voordeel van behandelen, is de jarenlange garantie. U krijgt effectief maar liefst 15 jaar garantie op hout dat behandeld werd met verstuiving, en 30 jaar op hout dat behandeld werd met injectie.


Wenst u in contact te komen met een gespecialiseerd bedrijf in de bestrijding van houtworm ?

Wenst u meer informatie over het diagnosticeren of het behandelen tegen houtworm ? Neem dan zeker even contact met ons op, wij staan klaar omu verder te helpen.
Openingsuren

MAANDAG Open
DINSDAG Open
WOENSDAG Open
DONDERDAG Open
VRIJDAG Open
ZATERDAG Open
ZONDAG Open


Groenegids ® is een merk registratie voor Benelux en wordt beschermd door copyright © wetgevingen. Uitgegeven door DeZign Crew. - sitemap
!--Start of Tawk.to Script-->